Bucureşti, 8 septembrie 2011 De Sfânta Maria, Fundaţia Scheherazade a lansat un proiect ambiţios de renovare a spitalului de copii „Sf. Maria” din Iaşi, aflat în prezent într-o stare critică de funcţionare. Proiectul, intitulat „Copiii fac bine”, se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Construit în 1970 prin fuziunea tuturor unităţilor pediatrice din Iaşi, spitalul „Sf. Maria” este cel mai important spital din regiunea de Nord-Est a ţării şi necesită în prezent lucrări urgente de renovare şi modernizare, peste 60.000 de copii între 0 şi 18 ani fiind trataţi anual în această unitate medicală. În acest moment, în spitalul de copii din Iaşi există secţii aflate într-un stadiu avansat de degradare, atât din punct de vedere architectural, cât şi sanitar, electric şi termic. Sectoarele care necesită intervenţii urgente sunt: Clinica de Chirurgie Pediatrică I şi Sectorul Septic, precum şi Clinica de Pediatrie generală IV şi Bucătăria Dietetică, însumând o suprafaţă  totală de 1.800 de metri pătraţi. În aceste sectoare sunt trataţi anual peste 8.000 de copii de către 100 de cadre medicale.

„Prin proiectul Copiii fac bine ne propunem să oferim copiilor din Nord-Estul României un spital modern în care să poată beneficia de cele mai bune tratamente. Este cel de-al doilea mare proiect al nostru după renovarea spitalului de copii Marie Curie din Bucureşti şi suntem încrezători că vom avea un sprijin valoros din partea autorităţilor, a personalităţilor publice, a organizaţiilor private, a institutiilor mass-media, cât şi a cetăţenilor pentru a finaliza cu succes şi renovarea acestui spital de copii din România,” a afirmat Wajiha Haris, preşedintele Fundaţiei Scheherazade.

„Mulţumim Fundaţiei Scheherazade pentru intenţia nobilă de a susţine renovarea spitalului Sf. Maria din Iaşi. Sper din tot sufletul în succesul acestei acţiuni menite să schimbe în bine ce este în jurul nostru şi să arate frumosul din inimile celor ce pot ajuta copiii spitalizaţi,” a afirmat dr. Valentin Munteanu, managerul spitalului Sf. Maria din Iaşi.

Spitalul de copii „Sf. Maria” din Iaşi are urgentă nevoie de renovare
Etichetat pe: