Fundatia Scheherazade impreuna cu Enel Romania au organizat iluminarea bradului de Craciun la spitalul de copii Marie Curie

Evenimentul a avut loc in seara zilei de 7 decembrie, in prezenta Primului Ministru Calin Popescu Tariceanu, a Ambasadorului Italiei – Daniele Mancini, a Ambasadorului Canadei – Marta Moszczenska, Ambasadorul Austriei – Dr. Christian Zeileissen, Reprezentantul UNHCR Romania – Machiel Salomons, Reprezentantul Regional al Fondului Monetar International – Juan Jose Fernandez Ansola si a altor personalitati din mediul diplomatic. Din partea Enel a fost prezent Matteo Codazzi, Presedintele Enel Romania .

Peste 1.000 de copii insotiti de familiile lor, pacienti ai spitalului sau copii din cartier, au primit darurile oferite pe toata durata evenimentului, multi dintre ei vazându-l pentru prima oara pe Mos Craciun. Aproape 100 de voluntari au impartit daruri copiilor din jurul bradului si celor din spital .

Urmatorul eveniment va avea loc in luna Martie 2008, va fi o Expozitie de fotografie lansata de Cristian Movila, un tanar fotograf roman care lucreaza la New York Times si a colaborat cu multe publicatii prestigioase din intreaga lume. Proiectul s-a desfasurat in spitalul Marie Curie unde fotograful a urmarit timp de 2 ani trista poveste a unor copii bolnavi de cancer. Deasemenea, ziaristul Radu Paul s-a alaturat acestui proiect si a scris serie de reportaje.
Expozitia va fi urmata de o campanie pentru strangerea de fonduri si sponsorizari pentru sectia de oncologie a Spitalului Marie Curie.
Obiectivul expozitiei va fi sa ajute Spitalul Marie Curie sa-si imbunatateasca capacitatea de a detecta cancerul juvenil in perioada de debut.

Cu ajutorul acestor evenimente, Fundatia Scheherazade isi propune sa atraga atentia asupra problemelor cu care se confrunta institutiile sanitare, sa trezeasca constiinta oamenilor cu privire la aceste aspecte si sa ii convinga sa ia atitudine.

La Spitalul Marie Curie Mos Craciun a venit mai devreme, 7 Decembrie 2007