Copiii din 56 de grădiniţe şi şcoli au înscris 1.521 de felicitări în proiectul „Expoziţie de felicitări realizate de copii – ediţia de iarnă”. Obiectivul proiectului este de a promova talentul şi creativitatea copiilor din şcolile bucureştene, dar şi de a oferi o bucurie copiilor din centrele de plasament, vârstnicilor din azilurile de bătrâni şi celor care sunt nevoiţi să îşi petreacă sărbătorile în spitale, ei fiind destinatarii mesajelor transmise de copii prin felicitările pe care le-au creat.

Juriul a selectat cele mai reuşite 50 de felicitări pentru a fi postate pe site-ul Primăriei Capitalei (www.pmb.ro) şi pentru a fi expuse la Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şuţu, între 10 şi 30 decembrie 2010.

Dintre cele 1.521 de felicitări. juriul a ales 4 pe care le-a premiat:

Cea mai frumoasă felicitare: Nicuţ Alexandru Gabriel (Şc. 128) şi Andrei Ioana (Grădiniţa 269)

Cel mai frumos mesaj de sărbători: Căldăraru Andreea Leona (Şcoala 30)

Cel mai special mesaj de sărbători: Cotîrcea Emilia (Şcoala pentru Hipoacuzici)

De asemenea, juriul a premiat Grădiniţa 236, Şcoala Specială 1 şi Colegiul Agricol „V. Harnaj” pentru Cel mai creativ grup de copii, premiul constând în câte un trofeu al municipalităţii.

Cea mai mare parte a felicitărilor înscrise în proiect vor împodobi brăduţii de Crăciun amplasaţi în diverse locaţii din Bucureşti, în perioada 10 – 24 decembrie 2010, iar o parte dintre ele vor fi împărţite în case de copii, aziluri de bătrâni şi spitale cu ajutorul partenerilor şi copiilor implicaţi în proiect.

Proiectul a fost organizat de Primăria Municipiului Bucureşti (Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism), Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ambasada Spaniei (Departamentul de Educaţie) şi Fundaţia “Şeherezada”.

Comisia de jurizare a fost alcătuită din Maria Mendez de Valdivia (Depart. Educaţie – Ambasada Spaniei), Mihaela Chioveanu (Inspectoratul Şcolar Bucureşti),  Wajiha Haris (Fundaţia “Şeherezada”), Dragoş Paloş (Fundaţia “Şeherezada”), Daniela Stănculescu (PMB, Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism), Alina Rădoi (PMB, Cabinet Primar General), Monica Bică (PMB, Birou Presă), Elena Creţan (PMB, Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism).

Expoziţie de felicitări realizate de copii pentru copii
Etichetat pe: