Fundaţia Scheherazade şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa au inaugurat pe data de 1 iunie 2012 Secţiei de ambulatoriu pentru copii, renovată conform standardelor Uniunii Europene, în prezenţa doamnei Europarlamentar Daciana Sârbu,  Președintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Daniel Constantinescu și a primarului Municipiului Constanţa, Radu Mazăre.

Proiectul a fost finalizat în urma unui parteneriat derulat de Fundaţia Scheherazade alături de Fundaţia Enel Cuore ONLUS, care a donat fondurile necesare finanţării proiectului.

Prin finalizarea acestui proiect, Fundaţia Scheherazade doreşte să le ofere copiilor un cadou de nepreţuit pentru sănătatea lor, continuând tradiţia unor realizări deosebit de apreciate, aşa cum a fost proiectul derulat pentru Spitalul de Pediatrie „Marie Curie” din Bucureşti.

„Dorim ca întreaga societate să împărtăşească alături de copii bucuria unui proiect necesar sănătăţii şi viitorului lor. Suntem bucuroşi că am putut ameliora condiţiile de spitalizare pentru copiii care vor fi trataţi în acest spital, aşa cum am făcut şi la Spitalul Marie Curie din Bucureşti. Misiunea asumată de Fundaţia Scheherazade în cei 5 ani de activitate este să susţină cauza copiilor şi să solidarizeze societatea civilă în jurul cauzei acestora. Scheherazade încearcă să îmbunătăţească condiţiile din mediul sanitar, să promoveze activităţi ce pot salva vieţi şi să sponsorizeze acţiuni ce vin în sprijinul protecţiei copilului”, a declarat Wajiha Haris, Preşedinte Fundaţia Scheherazade.

Sectia a fost renovata complet, de asemenea s-au achizitionat si: echipamente de birou pentru fiecare salon in parte, dulapuri de instumentar medical, canapele de consultatii, iar pe holurile sectiei s-a amenajat un loc de joaca pentru copii.

„Trebuie sa ne asumăm în mod colectiv responsabilitatea pentru acţiunile noastre. Acest lucru nu poate fi făcut numai de către stat; avem nevoie de sprijinul  unei societăţi civile active, de implicarea persoanelor fizice şi de un sector privat dinamic, deoarece aceşti jucători au un rol important în societatea noastră. Prin urmare, prin donaţia făcută, Enel Cuore demonstrează că este o companie cu un puternic simţ social responsabil care are grijă de clienţii ei şi în special de copiii mici. Astăzi Enel a luminat inimile şi sufletele a  mii de copii şi a părinţilor acestora. Suntem cu totii foarte norocoşi că putem fi parte a ceva ce ne-ar putea ajuta sa ne atingem adevărata glorie”, a declarat Wajiha Haris, Preşedinte Fundaţia Scheherazade.

„Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa are de astăzi un Ambulatoriu de specialitate Pediatrie reabilitat “din temelii “! Toată infrastructura a fost înlocuită şi modernizată, de asemenea mobilierul schimbat complet, astfel încât mediul ambiant creat să contribuie la alinarea suferinţelor micuţilor pacienţi, iar actul medical să se desfăşoare în condiţii excelente.Toate aceste lucruri minunate nu ar fi fost posibile fără sprijinul Fundaţiei Scheherazade în colaborare cu Consiliul Judeţean Constanţa şi Enel Cuore Onlus”, a declarat domnul Danut Capatina – Manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Renovarea Ambulatoriului pentru Copiii din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta – 2012
Etichetat pe: