Spitalul Marie Curie

Renovarea Spitalului de Copii “Marie Curie ”, 2007 – 2011

Proiectul major de renovare a Spitalului Marie Curie din Bucureşti, cel mai mare spital de copii din România, s-a încheiat cu succes. La capătul a 4 ani de muncă, Fundaţia Scheherazade a reuşit să colecteze de la donatori aproape 1,5 milioane euro pentru a renova integral cele 6 etaje ale spitalului.

Miercuri, 9 februarie 2011, a fost inaugurat ultimul etaj al spitalului, etajul 7, în care se află Secţia de Pediatrie. Toate camerele au fost renovate la standarde europene cu materiale antibacteriene pentru pereţi şi podea, geamuri noi, un nou sistem de încălzire, aer condiţionat, instalaţie sanitară nouă şi remodelarea spaţiului în aşa fel încât să poată fi amenajate 60 de băi şi grupuri sanitare.

Spitalul Marie Curie are 500 de paturi în saloanele distribuite pe cele 7 ale clădirii construite pe o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi. Aici sunt trataţi anual peste 50.000 copii din toată România, spitalul Marie Curie fiind o unitate sanitară de elită care, mulţumită acestui proiect. oferă acum condiţii la standarde superioare de confort pentru micii pacienţi şi însoţitorii lor.

În iunie 2007, Fundaţia Scheherazade a iniţiat campania de strângere de fonduri pentru renovarea Spitalului Marie Curie din capitală .

Spitalul de la Constanta

Renovarea Ambulatoriului pentru Copiii din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta – 2012

Fundaţia Scheherazade şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa au inaugurat pe data de 1 iunie 2012 Secţiei de ambulatoriu pentru copii, renovată conform standardelor Uniunii Europene, în prezenţa doamnei Europarlamentar Daciana Sarbu, Presedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicusor Daniel Constantinescu si a primarului Municipiului Constanţa, Radu Mazăre.

Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta a fost construit in anul 1968. Spitalul este situat pe Bulevardul Tomis Nr. 145 si este o cladire alcatuita din 9 etaje. In interiorul spitalului pacientii au acces la un numar de 32 de sectii medicale. Intreaga suprafata a spitalului ajunge la aproximativ 29.000 metri patrati.

Spitalul din Iași

Pe data de 8 septembrie 2011, de Sfânta Maria, Fundaţia Scheherazade a lansat in cadrul unei conferinte de presa un proiect ambiţios de renovare a spitalului de copii “Sf. Maria” din Iaşi, aflat în prezent într-o stare critică de funcţionare. Proiectul, intitulat „Copiii fac bine”, se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României. Conferinta de presa a avut loc in cadrul Fundatiei Romano – Americane din Bucuresti.

Pe data de 29 septembrie 2011 – Fundaţia Scheherazade a lansat proiectul „Copii fac bine” si la Iasi in cadrul unei conferinte de presa.

„Prin proiectul Copiii fac bine ne propunem să oferim copiilor din Nord-Estul României un spital modern în care să poată beneficia de cele mai bune tratamente. Este cel de-al doilea mare proiect al nostru după renovarea spitalului de copii Marie Curie din Bucureşti şi suntem încrezători că vom avea un sprijin valoros din partea autorităţilor, a personalităţilor publice, a organizaţiilor private, a institutiilor mass-media, cât şi a cetăţenilor pentru a finaliza cu succes şi renovarea acestui spital de copii din România,” a afirmat Wajiha Haris, preşedintele Fundaţiei Scheherazade.