Pe data de 8 septembrie 2011, de Sfânta Maria, Fundaţia Scheherazade a lansat in cadrul unei conferinte de presa un proiect ambiţios de renovare a spitalului de copii „Sf. Maria” din Iaşi, aflat în prezent într-o stare critică de funcţionare. Proiectul, intitulat „Copiii fac bine”, se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României. Conferinta de presa a avut loc in cadrul Fundatiei Romano – Americane din Bucuresti.

Pe data de 29 septembrie 2011 – Fundaţia Scheherazade a lansat proiectul „Copii fac bine” si la Iasi in cadrul unei conferinte de presa.

„Prin proiectul Copiii fac bine ne propunem să oferim copiilor din Nord-Estul României un spital modern în care să poată beneficia de cele mai bune tratamente. Este cel de-al doilea mare proiect al nostru după renovarea spitalului de copii Marie Curie din Bucureşti şi suntem încrezători că vom avea un sprijin valoros din partea autorităţilor, a personalităţilor publice, a organizaţiilor private, a institutiilor mass-media, cât şi a cetăţenilor pentru a finaliza cu succes şi renovarea acestui spital de copii din România,” a afirmat Wajiha Haris, preşedintele Fundaţiei Scheherazade.

„Mulţumim Fundaţiei Scheherazade pentru intenţia nobilă de a susţine renovarea spitalului Sf. Maria din Iaşi. Sper din tot sufletul în succesul acestei acţiuni menite să schimbe în bine ce este în jurul nostru şi să arate frumosul din inimile celor ce pot ajuta copiii spitalizaţi,” a afirmat dr. Valentin Munteanu, managerul spitalului Sf. Maria din Iaşi.

Fundaţia Scheherazade a demarat o campanie de comunicare pentru proiectul „Copiii fac bine”, campanie ce include TV, print, online, radio şi OOH. De asemenea o campanie sms a fost lansata din data de 8 septembrie si pana pe 31 decembrie 2011 astfel incat toti cetăţenii care doreau să facă o donaţie de 2 euro pentru a contribui la reabilitarea spitalului „Sf. Maria” din Iaşi puteau trimite un SMS la numarul 879, disponibil în reţelele de telefonie mobilă Orange, Vodafone şi Cosmote, sms pentru care nu se va percepe TVA.

Gala Anuala a Fundatiei Scheherazade a fost de asemenea dedicata Campaniei „Copii fac bine” si tot in sprijinul spitalului Sf. Maria din Iasi. Pe data de 21 octombrie 2011Resedinta Ambasadorului SUA a gazduit o prezentare de moda organizata special pentru spitalul din Iasi. Invitatii (peste 200) au admirat colectiile renumitilor designeri: Irina Schrotter, Stephan Pelger si Lena Criveanu.

Gazda evenimentului a fost realizatorul TVR 1 Irina Păcurariu, iar printre personalităţile prezente s-au numărat Excelenţa Sa Esmail Sana, Ambasadorul Egiptului, Excelenţa Sa Andreas von Mettenheim, Ambasadorul Germaniei, Excelenţa Sa Dan Ben Eliezer, Ambasadorul Israelului, Excelenţa Sa Im Han – Taek, Ambasadorul Coreei de Sud, Excelenţa Sa Michael Schwarzinger, Ambasadorul Austriei, Excelenţa Sa Solendil Omur, Ambasadorul Turciei, Excelenţa Sa Oskar Fuzes, Ambasadorul Ungariei, Excelenţa Sa Stanislao de Grande Pascual, Ambasadorul Spaniei, Excelenta Sa Salem Al Jaber, Ambasadorul Qatarului şi Excelenţa Sa Mario Cospito, Ambasadorul Italiei.

De asemenea, la eveniment au luat parte Daniela Nane, Iulia Dobrin, Daciana Sârbu, Cristina Simion (Edipresse), Antonia şi Corina (Roton), Harvey Keitel, Călin Popescu Tăriceanu, Adrian Ursu (Antena 3), Ilie Năstase, Ahmad Hassan (Deloitte), Theodor Alexandrescu (Alico), Guy Reynolds (Colgate) şi Gorjan Lachevski (Philips).

Evenimentul găzduit de Excelenţa Sa Dl. Mark Gitenstein, Ambasadorul SUA, are scopul de a susţine ambiţiosul proiect iniţiat de Fundaţia Scheherazade – renovarea spitalului de copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Construit în 1970 prin fuziunea tuturor unităţilor pediatrice din Iaşi, acesta este cel mai important spital din regiunea de nord-est a ţării, aici fiind trataţi anual peste 60.000 de copii. În acest moment, există secţii aflate într-un stadiu avansat de degradare, atât din punct de vedere architectural, cât şi sanitar, electric şi termic ce necesită lucrări urgente de renovare şi modernizare, precum Clinica de Chirurgie Pediatrică I şi Sectorul Septic, Clinica de Pediatrie generală IV şi Bucătăria Dietetică, însumând o suprafaţă totală de 1.800 de metri pătraţi. În aceste sectoare sunt trataţi anual peste 8.000 de copii de către 100 de cadre medicale.

În deschiderea evenimentului au susţinut discursuri Excelenţa Sa Dl. Mark Gitenstein, Ambasadorul SUA, Wajiha Haris, preşedintele Fundaţiei Scheherazade şi Valentin Munteanu, directorul spitalului „Sfânta Maria” din Iaşi, acestea fiind urmate de cele trei prezentări de modă şi recepţie.
„Evenimentul din această seară a prezentat câţiva dintre oamenii cei mai valoroşi ai României, antreprenori plini de imaginaţie precum creatorii de modă Irina Schrotter, Stephan Pelger şi Lena Criveanu. Totodată, el a atras atenţia asupra lipsurilor cu care se confruntă spitalele din întreaga Românie, de pildă spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi, iar în aceste cazuri, parteneriatul public-privat poate ajuta la acoperirea deficienţelor sistemului sanitar”, afirmă Excelenţa Sa, domnul Mark Gitenstein, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Campania „Copii fac bine” continua cu un Teledon organizat de catre Fundatie impreuna cu TVR1, postul national de televiziune. Astfel Fundatia a participat la 2 show-uri ale emisiunii „O data in viata” cand romanii au au avut din nou posibilitatea sa faca donatii in sprijinul reabilitarii spitalului.. In cadrul acestor emisiuni au fost alaturi de Fundatie artisti romani de renume precum: Monica Anghel, Sanda Ladosi, Nicolae Furdui Iancu, Maia Morgenstern, Daniela Nane, Floarea Calota, Ionut Iftimoaie.