al Sectorului 1 din Bucuresti. Gala Scheherazade – Teledon

Fundatia Scheherazade a renovat complet una din sectiile Centrului de Plasamanet Pinocchio al Sectorului 1 din Bucuresti, care ofera o casa copiilor fara adapost care ajung aici din intreaga tara. Banii pentru aceasta cauza au fost colectati cu ajutorul unui Teledon organizat impreuna cu Realitatea TV in 2009.

Pe data de 17 Octombrie 2009, prin intermediul teledonului “Gala Scheherazade” organizat de catre Fundatia Scheherazade in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Realitate TV, s-au strans aproximativ 70.000 de Eur. Banii au fost folositi pentru renovarea Centrului de Plasament Pinocchio, unde sunt adapostiti 50 de copii abandonati, orfani, abuzati, sau refugiati. Timp de trei ore, cat a durat teledonul, politicieni, medici, artisti, sportive si numeroase persoane publice au raspuns la sutele de apeluri care au inrosit liniile telefonice.

Pana la finalul emisiunii s-au colectat din donatii 70.000 de eur, de la sponsori (Fundatia Vodafone, Enel, Auto Italia, Carrefour si Baneasa Shopping Center) telephonic, in timpul emisiunii, dar si printr-un sms in valoare de 2 eur in retelele Vodafone, Orange si Cosmote.