Comunicat de presă lansare proiect:

„Un drum în viaţă: Bucşani – între Bucureşti şi Europa! – Servicii sociale pentru copii şi tineri din mediul rural din judeţul Giurgiu” Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 241,093.55 euro. FUNDAŢIA SCHEHERAZADE va implementa împreună cu partenerii săi: Primăria Comunei Bucşani şi Fundaţia ESTUAR proiectul „Un drum în viaţă: Bucşani – între Bucureşti şi Europa! – Servicii sociale pentru copii şi tineri din mediul rural din judeţul Giurgiu” în perioada 20 iunie 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul urmăreşte prevenirea riscului de excluziune socială pentru copiii şi tinerii din comuna Bucşani şi creşterea calităţii vieţii lor şi a familiilor lor. Activităţile principale vor consta în:

  • Crearea unui Centrul Social Comunitar în comună prin modernizarea şi echiparea unui spaţiu existent;
  • Oferirea unor servicii complexe şi integrate de educare şi consiliere pentru copii şi tineri în vederea dezvoltării unor noi abilităţi de viaţă; dezvoltarea abilităţilor de îngrijire a sănătăţii şi igienei personale, stimularea creativităţii;
  • Organizarea unor servicii de formare şi consiliere a tinerilor şi a membrilor comunităţii, îmbunăţăţirea competenţelor parentale de educare şi supraveghere a copiilor ;
  • Stimularea iniţiativei şi a parteneriatului la nivelul comunităţii.

Printre rezultatele urmărite în cadrul proiectului menţionăm:

  • Elaborarea unui Ghid de Servicii Sociale al judeţului Giurgiu;
  • Crearea unei coaliţii a ONG-urilor din judeţul Giurgiu pentru influenţarea politicilor publice din domeniul social;
  • Elaborarea unui planul strategic pentru dezvoltarea Fundaţiei SCHEHERAZADE în următorii 3 ani.

Pentru mai multe detalii vă invităm să o contactaţi pe dna. Ruxandra Apetrei, Fundaţia SCHEHERAZADE, email: ruxandra.apetrei@fundatiascheherazade.ro. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org www.fondong.fdsc.ro www.eeagrants.org

Spitalul de copii „Sf. Maria” din Iaşi are urgentă nevoie de renovare

Bucureşti, 8 septembrie 2011 De Sfânta Maria, Fundaţia Scheherazade a lansat un proiect ambiţios de renovare a spitalului de copii “Sf. Maria” din Iaşi, aflat în prezent într-o stare critică de funcţionare. Proiectul, intitulat „Copiii fac bine”, se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Renovarea Spitalului de Copii “Marie Curie ”, 2007 – 2011

Proiectul major de renovare a Spitalului Marie Curie din Bucureşti, cel mai mare spital de copii din România, s-a încheiat cu succes. La capătul a 4 ani de muncă, Fundaţia Scheherazade a reuşit să colecteze de la donatori aproape 1,5 milioane euro pentru a renova integral cele 6 etaje ale spitalului.

Miercuri, 9 februarie 2011, a fost inaugurat ultimul etaj al spitalului, etajul 7, în care se află Secţia de Pediatrie. Toate camerele au fost renovate la standarde europene cu materiale antibacteriene pentru pereţi şi podea, geamuri noi, un nou sistem de încălzire, aer condiţionat, instalaţie sanitară nouă şi remodelarea spaţiului în aşa fel încât să poată fi amenajate 60 de băi şi grupuri sanitare.

Spitalul Marie Curie are 500 de paturi în saloanele distribuite pe cele 7 ale clădirii construite pe o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi. Aici sunt trataţi anual peste 50.000 copii din toată România, spitalul Marie Curie fiind o unitate sanitară de elită care, mulţumită acestui proiect. oferă acum condiţii la standarde superioare de confort pentru micii pacienţi şi însoţitorii lor.

În iunie 2007, Fundaţia Scheherazade a iniţiat campania de strângere de fonduri pentru renovarea Spitalului Marie Curie din capitală .

Acest proiect a fost principala preocupare a Fundaţiei, care a reuşit să strângă fondurile necesare pentru a renova spitalul în conformitate cu standardele europene.

Un an mai târziu, în iunie 2008, a fost inaugurat primul etaj renovat integral, modernizat şi reamenajat – etajul 3 al clădirii. Lucrările au fost finanţate din donaţiile făcute de Colgate, Philips, Romstal şi Petrom.

Tot în vara anului 2008, a fost dat în folosinţă şi etajul 4, la renovarea căruia au contribuit Fundaţia Copii Sănătoşi, Colgate şi Philips.

Pe 20 noiembrie 2008, etajul 5 al clădirii a fost inaugurat, după o operaţiune majoră de renovare şi reamenajare, posibilă datorită donaţiilor făcute de Fundaţia Vodafone şi Philips.

Pe 9 iunie 2009, a fost inaugurat etajul 2 al Spitalului, renovat şi amenajat cu ajutorul donaţiilor făcute de Casa de avocatură Wolf Theiss şi Philips.

În ultima etapă a proiectului, au fost renovate etajele 6 şi 7, cu donaţii făcute de Enel Cuore Onlus şi Philips. Etajul 6 a fost inaugurat pe 16 decembrie 2009, iar etajul 7, pe 9 februarie 2011.

Echipamente medicale pentru spital

Fundaţia a primit donaţii pentru a cumpăra două tipuri de echipamente medicale speciale. Cei 40.000 de euro de la Fundaţia Vodafone au ajutat la cumpărarea unui aparat pentru tratarea endoscopică a afecţiunilor urologice, a malformaţiilor congenitale şi a pietrelor din sistemul urinar. Acest echipament nu exista în niciun spital pentru copii până acum. El presupune o procedură puţin invazivă, care provoacă mai puţină durere şi permite recuperarea rapidă. Prin această intervenţie, copiii trataţi nu sângerează şi nu sunt supuşi vreunei incizii, ceea ce înseamnă că nu vor avea cicatrice şi se vor putea recupera rapid, reluându-şi activitatea obişnuită în două zile după intervenţie.

De asemenea, o donaţie din partea doamnei Camelia Şucu ne-a permis să cumpărăm pentru spital un sistem Triad, un instrument modern de electrochirugie lansat în urmă cu doar doi ani pentru intervenţii chirugicale deschise, efectuate laparoscopic. Acest echipament va ajuta la tratarea tumorilor solide ale micilor pacienţi internaţi în Secţia Oncologie. Este pentru prima dată când un astfel de echipament intră în dotarea unui spital din România.

Peste 400 de copii vor beneficia, anual, de aceste echipamente moderne. Numărul lor va creşte, pe măsură ce tot mai mulţi părinţi vor afla că aceste proceduri se pot face la Spitalul de copii Marie Curie.

Auto Italia a donat o ambulanţă integral echipată pentru a transporta copiii la şi de la spital şi o maşină pentru personalul medical. Fundaţia mulţumeşte familiei Stein pentru bunătatea şi generozitatea de care a dat dovadă.

Donatorii proiectului: Colgate, Petrom, Philips, Romstal, LG, Orange, Vodafone, Enel, Carrefour, Romtelecom, AutoItalia, Mega Image, METRO, Copperbeech, Apa nova, Avicola Buzau, fortunegroup, Porsche Romania, Rompetrol. Şi tu poţi face o donaţie pentru acest proiect, inclusiv prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit către Fundaţia Scheherezade.

Pentru a descărca formularul 230 pentru direcţionarea a 2% din impozit, click aici

Le mulţumim tuturor celor care s-au implicat în această campanie extraordinară de al cărei rezultat beneficiază copiii din toată România care necesită îngrijire de specialitate în acest spital.

Spitalul Marie Curie a fost construit în 1984 ca o donaţie din partea poporului polonez pentru poporul român. În cei aproape 30 de ani de activitate, este pentru prima dată când această clădire beneficiază de o operaţiune majoră de renovare, modernizare şi reamenajare, iar acest lucru a fost posibil datorită implicării numeroşilor sponsori ai acestei campanii, dar şi simplilor cetăţeni români care au făcut donaţii sau au redirecţionat 2% din impozitul pe venit în beneficiul renovării Spitalului Marie Curie.

Odată acest proiect finalizat, Fundaţia Scheherazade intenţionează acum să ajute la renovarea şi modernizarea altor mari spitale pentru copii din România.

Vă aşteptăm contribuţia pentru viitoarele noastre proiecte şi vă mulţumim pentru sprijinul oferit până acum!