Fundatia Scheherazade a inceput in primavara anului 2012 sa dezvolte proiectul intitulat Academia Real Madrid. Ca si parteneri in cadrul acestui proiect Fundatia Scheherazade are alaturi Fundatia Real Madrid din Spania si Administratia Nationala a Penitenciarelor din Romania.

Proiectul presupune crearea unei Academii Sportive in Romania pentru tinerii dezavantajati. Ca si grup tinta al acestui proiect am ales minorii din cadrul Centrului de Reeducare de la Gaesti.

Scopul acestei Academii Sportive este acela de a promova dezvoltarea integrata a copiilor si adolescentilor prin sport.

Ideea proiectului se bazeaza pe faptul ca sportul faciliteaza comunicarea, emotiile si identitatea. Nu cunoaste frontiere, limbi straine sau pasapoarte. Din acest motiv sportul reprezinta unealta ideala pentru a transmite valori positive oriunde in lume. Academia va folosi cea mai atractiva metoda – jocul – pentru a-i determina pe copii sa descopere o serie de valori fundamentale, cum ar fi solidaritatea, respectul, corectitudinea, efortul, disciplina si camaraderia, iar acest lucru le va orienta comportamentul in toate domeniile vietii inclusive in cadrul familiei, in munca, viata sociala si in comunitate.

Copii (studentii) sunt admisi in cadrul academiei fara nici un fel de discriminare, dar ei trebuie sa isi ia angajamentul cu privire la educatia oferita, formarea profesionala la care vor participa in interiorul academiei.

Academia model trebuie sa cuprinda activitati sociale in completarea activitatilor sportive cum ar fi: burse de studiu, cursuri tutorial,cursuri de formare profesionala, orientare profesionala, suport psihologic, workshop-uri pe diferite teme, campanii cu privire la sanatate si campanii de vaccinare, sa puna la dispozicie produse de igiena si material scolare, sa dezvolte activitati in care sa implice familiile minorilor si comunitatea.

Prin toate aceste activitati se urmareste crearea unui sentiment de apartenenta si protective in jurul academiei.