Proiectul major de renovare a Spitalului Marie Curie din Bucureşti, cel mai mare spital de copii din România, s-a încheiat cu succes. La capătul a 4 ani de muncă, Fundaţia Scheherazade a reuşit să colecteze de la donatori aproape 1,5 milioane euro pentru a renova integral cele 6 etaje ale spitalului.

Miercuri, 9 februarie 2011, a fost inaugurat ultimul etaj al spitalului, etajul 7, în care se află Secţia de Pediatrie. Toate camerele au fost renovate la standarde europene cu materiale antibacteriene pentru pereţi şi podea, geamuri noi, un nou sistem de încălzire, aer condiţionat, instalaţie sanitară nouă şi remodelarea spaţiului în aşa fel încât să poată fi amenajate 60 de băi şi grupuri sanitare.

Spitalul Marie Curie are 500 de paturi în saloanele distribuite pe cele 7 ale clădirii construite pe o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi. Aici sunt trataţi anual peste 50.000 copii din toată România, spitalul Marie Curie fiind o unitate sanitară de elită care, mulţumită acestui proiect. oferă acum condiţii la standarde superioare de confort pentru micii pacienţi şi însoţitorii lor.

Campania de strângere de fonduri a fost începută de Fundaţia Scheherazade în iunie 2007.

Le mulţumim tuturor celor care s-au implicat în această campanie extraordinară de al cărei rezultat beneficiază copiii din toată România care necesită îngrijire de specialitate în acest spital.

Tagged on: