Renovarea Ambulatoriului pentru Copiii din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta – 2012

Fundaţia Scheherazade şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa au inaugurat pe data de 1 iunie 2012 Secţiei de ambulatoriu pentru copii, renovată conform standardelor Uniunii Europene, în prezenţa doamnei Europarlamentar Daciana Sarbu, Presedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicusor Daniel Constantinescu si a primarului Municipiului Constanţa, Radu Mazăre.

Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta a fost construit in anul 1968. Spitalul este situat pe Bulevardul Tomis Nr. 145 si este o cladire alcatuita din 9 etaje. In interiorul spitalului pacientii au acces la un numar de 32 de sectii medicale. Intreaga suprafata a spitalului ajunge la aproximativ 29.000 metri patrati.

Cu o adresabilitate anuala de aproximativ 60.000 de pacienti, spitalul detine o structura organizationala aprobata de 1075 paturi. Pacientii tratati in acest spital vin din Tulcea, Ialomita, Galati, Calarasi, Slobozia, Braila, Cernavoda, Murfatlar, Navodari, Techirghiol, Babadag, Eforie Nord si Sud, si Agigea. Pe durata sezonului estival in spitalul din Constanta sunt tratati oameni din intreaga Romanie si chiar de peste granite.

Spitalul acopera o populatie de 3 milioane de oameni si este atasat Universitatii Ovidius din Constanta.

Ambulatoriul de specialitate pentru copii este situate la parter, in cladirea central a spitalului acopera o suprafata de aproximativ 750 metri patrati si este divizat in urmatoarele cabinet:
• Chirurgie si ortopedie pediatrica
• Pediatrie
• E.N.T
• Oncologie si hematologie pediatrica
• Diabet, nutritive si boli metabolice pentru copii
• Dermatologie
• Oftalmologie
• Centru de sanatate mentala pentru copii

Initiativa Fundatiei Scheherazade de a renova Ambulatoriul pentru copii din cadrul spitalului a fost demarata in primavara anului 2012, iar cu sprijinul Fundatiei Enel Cuore Onlus care a donat fondurile necesare finanţarii proiectului a fost posibila renovarea intregii suprafete a sectiei (cabinete, holuri, bai, sali de asteptare); repararea si vopsirea peretilor pe o suprafata de aproximativ 1265 metri patrati; repararea tavanelor si placarea acestora cu tavan casetat; inlocuirea ferestrelor, usilor, a podelei, gresiei si faiantei precum si a instalatiei sanitare; reconditionarea sistemului central de incalzire; renovarea completa a grupurilor sanitare – instalarea chiuvetelor si toaletelor noi,a accesoriilor pentru baie – oglinzi, dozatoare de sapun; instalarea aparatelor de aer conditionat pentru intreaga suprafata renovata – cabinete, sali de asteptare, coridoare; inlocuirea instalatiei electrice cu noi circuite si inlocuirea cablurilor electrice. In sala de asteptare a sectiei de Ambulatoriu, Fundatia a creat un loc de joaca pentru copii precum si o camera speciala pentru mame si copii.

Gandul ca anual un numar de aproximativ 43.000 de copii din intreaga Romanie vor beneficia de pe urma acestui proiect major, ne-a convins ca acesta este cel mai potrivit proiect de urmat.