Conferinţa “Tendinţe actuale în justiţia pentru copil şi familie”

In perioada 15-16 octombrie 2009, s-a desfăşurat la Bucureşti, în Aula Magna a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, Conferinţa cu tema “Tendinţe actuale în justiţia pentru copil şi familie”, organizată de către Fundaţia Scheherazade în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Consiliul Superior al Magistraturii si Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Proiectul a fost finanţat de Ambasada Regatului Tarilor de Jos la Bucureşti.

Scopul acestei conferinte a fost sa ofere in primul rand consultanta pentru avocati si institutii guvernamentale specializate in apararea drepturilor copilului dupa principiile UNCRC si EHRC (Conventia Europeana a Drepturilor Omului).

Si in al doi-lea rand sa creeze un grup de avocati din sectorul privat care sa preia cazurile ce implica drepturile copilului in Romania.

In acest scop Firma de Avocatura Wolf Theiss s-a oferit voluntar pentru a apara cazurile copiilor probono. Avocatii vor incheia un parteneriat cu autoritatile in domeniu astfel incat sa cazurile in discutie sa fie directionate catre acestia.

Acest proiect va contribui la crearea unei culturi a drepturilor copilului in Romania, ceea ce va permite un respect mai mare pentru drepturile copiilor care se infatiseaza la tribunal cu diverse acuzatii.

Subiectele dezbatute au fost: protectia copilului impotriva violentei, protectia copilului impotriva traficului de minori, drepturile copilului in relatia cu familia si delincventa juvenila.

Prezentarile au fost sustinute de către experti internationali de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, din Olanda, Belgia, Irlanda, Austria si experti romani.

Aceasta conferinta a fost organizata in cadrul proiectului „Justitie in interesul copilului”, proiect finantat de Ambasada Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti.

Conferinta Tendinte Actuale