Fundatia Scheherazade – prietenul copiilor cu probleme din spitalul Marie Curie.

Pe 9 iunie 2009, s-a redeschis oficial etajul al doilea al spitalului Marie Curie din capitala. Sectia Ortopedica de Pedriatie a spitalului a fost renovata prin sprijinul Firmei de avocatura Wolf Theiss care a donat 150,000 Euro pentru proiectul de renovare.

Prioritatea numarul unu a constat in renovarea spitalului de copii Marie Curie, renovare ce a inclus mai multe aspecte: igienizare, redecorare, schimbarea mobilierului vechi cu unul nou si, poate cel mai important, dotarea cu aparatura medicala de ultima generatie. Pentru renovare s-au utilizat, de asemenea, materiale antibacteriene pentru podea, vopsea antibacteriana pentru pereti, geamuri noi, un nou sistem de incalzire, aer conditionat si instalatie noua, toate in conformitate cu standardele Uniunii Europene. Toate acestea au dus la o majora imbunatatire a conditiilor de spitalizare si la o marire a numarului de pacienti primiti pentru tratament in spital spre satisfactia parintilor, copiilor si a doctorilor care lucreaza in spital.

Deschiderea etajului 2